Jas - Japonya

Jas - Japonya

Jas - Japonya

JAS Japonya’da yürürlükte olan organik standarttır. Ürünlerini Japonya’ya ihraç etmek ve JAS logosu ile etiketlemek isteyen işletmeciler, JAS Standardına göre sertifikalandırılmalıdır.

Magenta, organik ürünleri JAS Standardına göre sertifikalandırmak için MAFF (Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanlığı) tarafından akredite edilmiştir.

Organik bitkiler ve bitki kökenli organik işlenmiş gıdalar için JAS Standartları, 2000 yılında Codex Alimentarius Komisyonu tarafından kabul edilen Organik Olarak Üretilmiş Gıdaların Üretimi, İşlenmesi, Etiketlenmesi ve Pazarlanması Yönergeleri esas alınarak belirlenmiştir.

Organik JAS sistemi, Kasım 2005’te yürürlüğe giren organik hayvansal ürünler, hayvansal kökenli organik işlenmiş gıdalar ve organik yemler için JAS Standartlarının eklenmesiyle daha da geliştirilmiştir.

Kayıtlı Japon veya denizaşırı sertifikalandırma kuruluşları tarafından sertifikalandırılmış operatörler, organik JAS logosunu, ilgili organik JAS Standartlarına uygun olarak üretilen veya üretilen ürünlere ekleyebilirler.